Herfst..........

Herfst..........

hd-herfst-achtergrond-met-dikke-bomen-met-herfstbladeren-herfst-wallpaper-foto.jpgHerfst..... de blaadjes gaan weer valllen.......

Als ik aan herfst denk...loop ik door het bos en loop ik door een dikke deken van bladeren, zoek ik kastanjes en geniet ik van de prachtige kleuren in de bomen, ja het is nat ja, het is koud.... maar bij thuiskomst geniet ik van een voldaan gevoel en een warme kop thee... ik geniet.

Tot lang is het prachtig weer geweest.... hoge temperaturen en heel veel zonneschijn. Mensen zijn goed gehumeurd en we genieten volop van het buiten leven..... toch?

Nu is de tijd aangebroken en worden de dagen weer korter, het weer slaat om en wordt wat omstuimig. Het wordt kouder, we trekken weer wat meer naar binnen naar de warme verwarming. Ieder jaargetijend heeft uiteraard zijn charme en zijn kenmerken.

Veel mensen hebben moeite met deze omschakeling, mensen die gevoelig zijn, mensen die eenzaam zijn, gewoon mensen die niet lekker in hun vel zitten en het moeilijk vinden.

Net als het weer slaat de gemoedstoestand om, het wordt donker, het wordt koud, we zijn weer meer op ons zelf, je hebt minder energie en ga zo maar door, we passen ons een beetje aan, aan het weer.

Wat doet het met de mensen die het allemaal niet zo positief ervaren. En wat betekent het voor de mensen die juist door de donkere dagen zich nog eenzamer voelen? Een klein praatje op de zomerdag met een buur of bij de winkel of waar dan ook, is er nu het buitenleven wat minder is ook niet meer bij....

Mensen die erg gevoelig zijn voor stemmingswisselenen, weersveranderingen, minder daglicht etc. Of mensen die al in een moeilijk proces zitten kijken anders tegen deze periode aan.

luister goed naar je gevoel.

herken jij je hierin? Je hoeft het niet alleen te doen, ik neem je mee en samen werken we eraan...

 

Laat jouw herfst ook bloeien en haal eruit wat er in zit!

Janneke